Tack Till Alla Somna med Henrik-Lyssnare – En Resa Tillbaka till Början

Idag tänkte jag ta er med på en liten resa tillbaka i tiden, till det allra första avsnittet av "Somna med Henrik", som lades ut den 16 juni 2018. Det känns som en evighet sedan, före pandemin, före Ukrainakriget... nästan som en annan era.

Tack Till Alla Somna med Henrik-Lyssnare – En Resa Tillbaka till Början

Hej alla fantastiska Somnor!

Idag tänkte jag ta er med på en liten resa tillbaka i tiden, till det allra första avsnittet av "Somna med Henrik", som lades ut den 16 juni 2018. Det känns som en evighet sedan, före pandemin, före Ukrainakriget... nästan som en annan era.

Jag minns hur jag då satt där i soffan i vardagsrummet med telefonen som mikrofon, fylld av förväntan och en smula nervositet. Målet var enkelt men djupt: att skapa något som kunde hjälpa människor att somna, att erbjuda en röst i natten för alla som kämpade med sömnlöshet. Och så började jag prata, om allt och ingenting, i ett försök att skapa en känsla av närvaro och trygghet, och att vara både intressant och tråkig på en och samma gång...

Det första avsnittet var en blandning av mina egna tankar och en improviserad berättelse om en tågresa genom Europa. En resa som blev en metafor för livet och sömnen – den ständiga rörelsen, övergången från det medvetna till det omedvetna. Jag talade om en vän som utförde en teknik kallad "tibetansk eldandning" på en tågstation i Dijon, en minnesvärd bild som kanske speglade vårt eget behov av att hitta sätt att hantera livets utmaningar.

Det här avsnittet var mer än bara ett försök att hjälpa andra somna. Det var ett utforskande av gränserna mellan vakenhet och dröm, en inbjudan till en värld där våra dagliga bekymmer kunde smälta bort i en vag, drömlik verklighet. För mig också, inte bara för Somna!

Till alla er som har lyssnat, skrattat, och kanske till och med somnat till mina ord: Tack! Ert stöd har förvandlat detta lilla experiment till en resa jag aldrig kunde ha föreställt mig. Ni har gjort "Somna med Henrik" till vad det är idag – en del av många människors kvällsrutin, en vän i mörkret.

Och hela mitt liv typ...

När jag ser tillbaka på det första avsnittet, inser jag hur mycket har förändrats, och ändå hur mycket som fortfarande är detsamma. Vår värld har gått igenom så mycket, men behovet av att finna ro och frid är evigt. Jag är evigt tacksam för varje öra som lyssnar, varje hjärta som finner tröst i mina ord.

Tills vi hörs igen, godnatt!

Sov gott!
Henrik Ståhl

Citat från "Tibetansk Eldandning" det allra första avsnittet av Somna med Henrik:

"Det jag söker och som jag tror att flera med mig söker efter- är ju någonting som är precis på gränsen till intressant.”
"Det vore kul om vi kunde bli en liten klubb med människor som kanske kunde börja drömma lite I grupp.”
"Jag känner ibland att acceptansen, att acceptera att jag faktiskt inte kan göra någonting åt någonting, kan vara otroligt befriande utan att för den skull vara någonting som subventionerar handlingsförlamning.”
"Finns det en hemlighet I min väns liv som jag inte vet om? Som jag inte är varse?”
"Minns vi egentligen vem hon är? Hur kom hon in i vårt liv? Det är ingen av oss som riktigt minns det.”